Logo Loader

#262 Lepota i lakoća reči

Idealan život je svakom od nas nešto drugo. Veoma mi je intresantno kako svi mi u našem rečniku imamo sklopove reči, same reči, poznte nominalizacije kao što su na primer: sreća, uspeh, bogatstvo, dobra veza, dobar brak, idealan partner i tome slično, za koje je definicija različita za svakog od nas. Često se desi da sve pomenuto možemo i diametralno suprotno doživeti, videti,osetiti, a znamo da satima vodimo polemike bez da smo prvo definisali i rekli šta data reč svakom od nas znači.

Jasna komunikacija može mnogo toga da reši i olakša. Jasno je meni da u mnogim odnosima izostaje komunikacija potpuno, a kamo li ova svesna komunikacija gde se vodi računa o svakoj izgovorenoj reči, pa se još i pre nego se uđe u razgovor obe starne izjasne šta tačno misle i o čemu govore. E sad, pitam se onako sama za sebe, koja je poenta proživeti život, biti u odnosima bilo koje vrste ako nema povezanosti na svim nivoima? Naglašeno mi je to veliko pitanje za intimne odnose. Zar je moguće da je nekom prihvatljivo da proživi život pored stranca koji nas ne poznaje, mi njega ne poznajemo, a da pored toga nemamo ni iste želje ni ciljeve. Verujem da mogu dobiti milion odgovora, ponovo različitih na ova pitanje, da bi svi bili i jesu prihvatljivi, logični i dovoljno dobri vlasnicima koji bi mi odgovor dali.

Da li se veštine komunikacije mogu steći, odgovorno trdim da mogu. Da li sa postignutim veštinama komunikacije, život dobja veći kvalitete, mi se osećamo slobodnije, sigurnije, sve nam je mnogo jasnije, znamo kako da dođemo do činjenica i time nam je lakše da donosimo dobre odluke za nas, to isto odgovorno tvrdima da je istina.

Zašto je mnogima teško da posvete vreme za svoj razvoj? Gde je lepota život živeti, tako što se ulaže veći napor za sve jer nema potrebnog znanja? Zašto je teško odvoji vreme i savladati neko potrebno znanje ? ja ne vidim niti logiku niti smiso istog, ali naravno to sam ponovo samo ja i moj pogled na život i kvalitet života. Same reči kvalitet života, ponovo su takve da bi svako za njih dao neku svoju definiciju.

Sve u svemu, danas sam želele da naglasim koliko je svaka izgovorena reč bitna, ona nosi svoju frekvenciju, poruku, značaj, težinu ili lakoću. Meni su veštine komunikacije velika strast, nadograđujem svoje znanje svakodnevno. Ono što je moja druga velika strast su strani jezici, učenje mi zna ići sporije nego nekim mojim prijateljima, mada ja idem svojim ritmom, dok sa upornošću postižem da sam sposobna da se izrazim na njima.

Koliki značaj vi pridajete svakoj izgovorenoj reči? Da li volite da učite strane jezike i koji od svih vam je najdraži?

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn. Act.

S ljubavlju,

Snežana

Ako želiš da se upoznamo i dogovorimo oko zajedničkog rada, zakaži besplatnu konsultaciju od 30 minuta.

Ako želiš da upoznaš Sebe bolje kroz Numerologiju, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom.

Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

#ljubav #porodica #sloboda #budiljubav #numerologija #NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

P.S. Danas još malo više volim sebe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka