Logo Loader

#20 Hot Dark Chocolade – Emotivno prejedanje

Danas sam počastila sebe sa Hot Dark Chocolade, potpuno uživa u ukusu i u Suncu.

Kada smo moj brat i ja bili deca, Mama nas je svaki put kad dobije platu častila tako što nam je donosila veliku kesu punu slatkiša, svako je dobijao svoju, potpuno identičnu.

Bilo je tu svega od plazme, smokija do velike čokolade sa celim lešnicima, crvenog pakovanja od 200 grama.Moj brat je volela da to lepo odmah sve pojede, a ja uzmem moje, sve složim lepo u moju ladicu i ne diram.Koliko se sećam, nisam ja tada ni volela slatkiše, čokolada definitivno nije bila moj favorit.

Kako bi moj brat već prvog dana ostao bez svojih slatkiša dosetio se fenomenalne ideje, uveo je igru da je on vodinstalater, električar, majstor svih zanata redom i on bi dolazio kod mene da popravi pokvarene uređaje po kući, a ja njegov rada plaćam slatkišima.

Igra je bila aktuelna sve dok se rezerve ne bi potrošile. Sećam ga se kako profesionalno uleće svojom zelenom Ponikom u dvorište kod klijenta/ mene sa sve nekom torbom punom alate i predano popravlja kvar i onda ispostavi račun na naplatu: “Dva reda čokolade, molim” sa sve užurbanim odlaskom na sledeću radnu obavezu.

Godine su prošle od tada i ja sam se 2016. preselila u zemlju Čokolade – Belgiju. Ovde sam probala mnogo sorti čokolada, svakojakih vrsta i zanimljivih nesvakidašnjih ukusa. Ovde kilogram čokolade može da košta i preko 100 eura, sve zavisi u koliko poznatoj i staroj Čokolateriji je proizvedena.

I sve bi bilo sjajno da ja neposredno posle porođaja i narednih punih dve godine nisam postala Emotional eater.
Emotional eater je osoba koje jedu više nego normalno kada se oseća umorno, tužno, pod stresom su,u strahu ili pod uticajem bilo koje emocija niske vibracije. Najčešće noću kad sedne na sofu da odmore od dana, jede još više, da bi dan dobio bar neki veći smisao, ne može dan da se završi tako nikako.

Sećam se da prvih četri meseca nakon trudnoće dan nije mogao da prodje dan bez dva velika parčeta čokoladne torte. Tortu sam jela pre podne. Išla sam u pekaru koja je pravila čokoladu tortu ko hipnotisana, to je kao bila dnevna šetanja za mene i Boba, pa da ne šetam bez cilja. Bio je i čips tu da podrži čokoladu, on više predveče.

To je trajalo tako sve dok mi se svest nije vratila na normalu. I dok nisam zapitala sebe: “Koga i šta ti sada hraniš“? Šta zapravo radiš?”

Onda sam svoje stanje lepo iskoristila da izučim ponašanje osoba koji su Emotional eters. Pročitala sam gomilu naučnih tekstova i to na holandskom o ovoj temi.Na petoj godini smo imali obavezu da održimo prezentaciju baziranu na naučnim istraživanjima, kako bi savladali akademski rečnik i tako sam ja “ubila dve muve” odjednom.

Osvestila sam, naučila i do detalja izučila obrasce ponašanja osoba koje se prejedaju pod uticajem emocija niske vibracije i naučila mnogo korisnih holandskih reči.

Ja sam lično imala sreću da mi se sve pomenuto nije odrazilo značajno na kilažu, već sam imala svega 5kg više od moje normalne kilaže (50kg). Mnogima sam tada bila odlična, napokon “normalna”, a ne “premšava” kao što sam ceo život.

Mada dobro znam koliko mi je bilo teško sa tim viškom i koliko sam bila u začaranom krugu, pojedem nešto, pa sam ljuta na sebe što sam tu nezdravu hranu pojela, osećam grižu savesti, pa iz tog stanja negativnih emocija imam potrebu da uzmem još nešto i tako u krug.

Rešenje postoji, čak je i YouTube pun videa koji lepo objašnjavaju obrazaca ponašanja i daju savete kako izaći iz njega.

Želi vam da uvek jedete zdravo i da ste toliko srećni da ni ne iskusite sve ovo o čemu sam pisala, a da su vam tela zdrava, vitka, utregnuta i da ste presrećni kad se vidite u ogledalu.

Ako želiš da upoznaš Sebe bolje, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom.

Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

Aku želiš da se upoznamo i dogovorimo oko zajedničkog rada, zakaži besplatnu konsultaciju od 30 minuta.

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn.Act

#ljubav #porodica #sloboda #budiljubav #numerologija#NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

S ljubavlju,

Snežana

P.S. Danas još malo više volim sebe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka