Logo Loader

#227 Kako postati dosledna osoba u 6 koraka ?

Doslednost – odlika principijelnih osoba

Doslednost znači istrajnost. Doslednost predstavlja sličan način ponašanja u većem broju relativno sličnih sitauacija. Za osobe čiji je karakter dosledan kažemo da su uporne, istrajne, postojane i neumorne. Po ustaljenom mišljenju doslednost jeste pozitivna osobina i odlika principijelnih ljudi. Doslednost podrazumeva da je osoba rada da uloži određen napor kako bi bila istrajna u nečemu. ‘’  (Izvor: velikirecnik.com)

Koliko je doslednost potrebna? Koliko je za lepotu života doslednost zaslužna? Zašto sam ja donela odluku da budem dosledna?

Na ova i neka slična pitanja, se javila velika potreba da odgovore o temi doslednosti iz mog ugla, sa vama svoje mišljenje i iskustva podelim.

Doslednost – skakodnevna navika

Biti dosledna je moja dobra navika. To je za mene isto kao ‘’Dobro jutro’’ reći komšijama koje sretnem na ulici, oprati zube, očešljati se, obući se. O samoj doslednosti, nikada pre nisam ni razmišljala, a sada se javila potreba da je iz mog ugla osvetlim, u nameri da moji uvidi služe mnogima.

Kako ste mnogi zapazili moju doslednost kroz svakodnevno pisanje i objavljivanje tekstova, bez obzira da li vam se sadržaj napisanog svideo ili ne, doslednost se svima dopala. Do sada sam baš mnogo pohvala i divljenja za moju doslednost dobila. Bilo je i konkretnih pitanja: Kako te ne mrzi da pišeš svaki dan? Odakle ti inspiracija? Zašto sebi ne daš oduška, zar baš mora svaki dan, pa nisi mašina?

Ja sam sva ova pitanja prvo sa blagim nerazumevanjem njihovog pravog smisla prihvatala, potom kroz prepisku i razgovor  sa vama shvatila da me svi zapravo pitate: ”Kako je moguće da si tako dosledna ?

Data reč – temelj doslednosti

Kako sam ja u svemu dosledna od malena. Ako sebi i drugima nešto obećam, za mene je data reč svetinja. Zbog svega pomenutog, ja sam doslednost prihvatila u mojoj glavi kao normalnu, prirodnu stvar. Nisam joj svo ovo vreme na značaju davala, već se ona po meni podrazumevala.

Da li se doslednost za sve nas podrazumeva? Da li baš svi mogu za sebe reći: ”Ja sam dosledna osoba.”

Tek nedavno sam shvatam, da je to odlika, osobina, kvalitet koja i nije svima normalno i prirodno usađena. To me je navelo da razmislim i krenem ovaj tekst da pišem, zašto sam ja postala dosledna? Kako je baš doslednost jedna od mojih karakternih osobina postala i zašto baš ona?

Doslednost pomaže u ostvarenju Vizija

Moje velika Visija i Misija je da ovaj život provedem najbolje što umem i znam. Cilj koji sam sebi postavila je da svaki dan budem još malo bolja osoba nego što sam juče bila. Dajem sve od sebe da svaki dan napravim što je više moguće dobrih poduhvata i dela.

Otvorila sam se da delim ljubav, znanja, ljubaznost, saosećanje i razumevanje sa drugima. Da budem dobar Čovek pre svega je moja potreba. Nemam strah da ću biti iskorišćena, jer sam i zdrave granice kroz asertivnu komunikaciju uvežbala.

I sada sam dodatno shvatila, da sam ja mnogo veština kroz moju doslednost uvežbala, koje mi  pomažu da moja doslednost bude održiva i postojana. Šta je starije doslednost ili obilje uvežbanih veština? Doslednost je kod mene starija.

Uverenje da sam ja za svoj sreću i kvalitet života jedina odgovorna je bilo moja početna stanica.

Kako sam odrasla u mojoj prodici, nisam materijalni luksuz po rođenju dobila, za njega sam trebala da se potrudim, da ga napravim i za sebe stvorim. Ideju da se bogato udam nisam nikad imala, niti sam tako odgajana da se to automatski podrazumeva.

U ranoj mladosti, još sam jedno otežavajuće uverenje u sebi ponela i dugo nosila. To uverenje je: ”Sve moram sama.‘’ Verovala sam da sve što imam i stvorim samo vredi ako sam ja to Sama zaradila, napravila i stvorila. Tako da do svoje 37 godine ni Pomoć nisam nikada tražila.

Velike ambicije i snove udobnog i lepog života sam oduvek imala. Sa glavom uvek u oblacima, a nogama čvrsto za Zemlju prikovana u doslednosti i sistematičnom radu sam rešenje videla. Bukvalno sam sebi kao mantru ponavljala: ”Ako sad to ne uradiš, nema ništa od svega onog što želiš ’.

Svega čega sam se dohvatila sam od početka do kraja završavala. U svakom putu sebe sam maksimalno davala, vredno sve učila, kroz svoje padove još veće znanje sticala. A padova je bilo velikih, opasnih, kao i mnogo velikih stradanja.

Posle svakog takvog pada, samo sam slike onoga šta ja želim od svog života imala. Ostati da ležim depresivna, razočarana za mene nije bila opcija. Odustajanje od sebe i života, nikad nije bila opcija.

Ljubav prema Sebi najveća podrška doslednosti

Vremenom sam Sebe najjače i najlepše zavolela, e tada sam i zapravo progledala. Nakon toga sam sve metodoligije i metode koje sam u svoj život implementirala u srcu razumela i osetila, sve lepo u glavi posložila od toga kojoj grupi ličnosti pripadam, zašto sama sve izbrala, koji način mene motiviše, koji broj u mom datumu rođenja, imenu prezimenu me gura, nadahnjuje, a koji zna da me sputava.

Tragala sam da upoznam Sebe najbolje što mogu, i ta potraga za Sobom će trajati bez prekida.

Kako upoznajem Sebe sve više imam utisak da se i moja doslednost pojačava, naglašava i postaje stabilna kao najjača tvrđava.

U ovom mom priručniku, kako dosledna osoba postati, svega bih par koraka navela:

  1. Upoznaj i zavoli Sebe.
  2. Saznaj šta od života želiš, a od sebe očekivaš, koji cenu želiš da platiš.
  3. Preuzmi odgovornost za sve što ti se dešava.
  4. Raduj se svemu što radiš, menjaj sve ono što te umara.
  5. Kreni od jedne akcije u kojoj ti je lako da budeš dosledna osoba, doslednost kad prepoznaš jednom, biće lako da je u sve sfere života implenetiraš.
  6. Kako srećnija, zadovoljnija i zahvalna osoba postaješ i doslednost će postati tvoja prirodna pojava.

Srećna osoba uživa da datu reč održi, ljubav prema sebi doslednost učvršćuje i kreira.

Ova afirmacija može mnogo da pomogne: ‘’ Ja sam dosledna/ dosledan.‘’

Pozivam vas da ovu afirmaciju napišete bar tri puta svaki dan narednih 66 dana. Javite mi kako je na vas, nakon 66 dana, ova mala vežba delovala. Radujem se vašim porukama.

Ako želiš da uponaš Sebe bolje, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom. Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn.Act.

#ljubav #porodica #sloboda #upoznajSebe #budiljubav #numerologija #NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

S ljubavlju,
Snežana

P.S. Danas još malo više volim sebe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka