Logo Loader

#236 Začarani krug neodrastanja

Koliko puta ste sami sebi nametnuli razna pravila?. Koliko puta ste uskraćivali sebi da uživate u nečemu jer se to kosilo sa pravilima koje ste vi sami postavili?  Sećate li se kada ste sebi rekli: ‘’Još samo da uradim ovo, pa ću moći da počnem da uživam. Kako da sad se radujem, kada nemam to što mi treba?. Nemam samo ja, svi drugi imaju.”

Moj drug i ja smo se danas lepo ispričali o sreći. Primetila sam da nešto koletivno ozbiljno treba promeniti. Neverovatno je da se ista priča priča već decenijama i da se niko time nije pozabavi mnogo dublje i našao rešenje.

Pažljivo sam slušala ispovest drugara, on je ima samo 34 i već nosi uspomene i sećanje, njegova priča je išla otprile ovako:

”Sve krene tako rano, najkasnije u periodu studija. Pa to nekako bude prva prepona koja se treba preskočiti. Kako sad da se bude srećan ako fakultet nije završen. Čim se fakultet završi evo druge prepreke naći posao. Pa dok se ne nađe posao, ide pozneta priča. Svi rade već, zarađuju samo ja sedim kući i čekam da počnem da radim. Ima li smisla uopšte što sam i studirao.

Potom se zna često u toj fazi čuti ona jadikovka, svi imaju vezu, lako je njima da se zaposle. Šta da ja radim bez veze.

Kad se posao nađe, ne prođe malo. Kolege ne valjaju, plata je mala, prekovremeni sati nisu plaćeni. Mada to je mala briga u odnosu na treću preponu, oženiti se, a ni devojke na vidiku. Skakali su mi po glavi sve dok nisam krenuo da izlazim sa jednom devojkom, onda su već svadbu najvljivali. Ta veza nije potrajala, posle nje su se ređale brojene. Sve dok se nije desilo da sam i sretno pronašao onu pravu. Kaka smo se uzeli, samo nakon dva meseca pitali su nas za dete. Bla bla bla.”

Ja se sada pitam: ” Zar se ovo stavrno dešava skoro svima, ovakvu ispovest sam čula mnogo puta dosada. Verujem da su moji prijatelji, mnogi od njih, sve ovo stvarno i doživeli, ali meni sve izgleda kao neka komedija, nisam lično tako nešto doživela.

Ko mene je sve išlo sasvim drugačije. Kako su mi roditelji dosta rano napustili ovu realnost, niko mi nije ni posvaljao takva pitanja. Rodbina se moguće brinula, jer sam išla nekim svojim putem, koji je bio  u početku nalik opisanoj komediji mojih prijatelja, mada ni tada niko me ništa nije pitao. Istina nikad se sa mnom ne zna kako ću ja reagovati. Pa verovatno niko nije želeo da eksperimentiše. Kad sam prešla 35, a nisam se bila udala verujem da su me svi prećutno otpisali kao matoru devojku, mogla sam da vidim po koji zabrinuti pogled, mada ni tada nisam slična pitanja dobijala.

Sve u svemu sam mišljenja da samo mali broj nas živi po svojom pravilima, pogotovo po pravilima koja su dobro postavljena tako da služa da u životu uživamo najbolje i najviše što umemo. Da slušačo svoje srce, radimo ono što nam raduje dušum vraća život nama i nas životu. Od te buke pitanja, osoba koje nam znače, izgubili smo se negde u prevodu i to je izgleda postalo normalno.

Gledam odrasle muškarce i žene, mojih godina i starije, kako svoje živote žive po volji drugih. Sebe sami ni ne pitaju šta zapravo od svegam oni žele. Bezbroj ‘’Moram’’ im u svakoj rečenici odzvanja, niko ni na sekund da zastane, da se upita: ”Šta od svega ovog moram, a šta želim?”

Ja imam utisak da su svi oni još uvek deca. Deca uzrasta mog Boba, a to je ozbiljan problem za celo društvo. Zbog toga mislim da potreba da se Emocionalna inteligencija uvede u osnovnu školu, to je prvi pravi korak da se ovaj začarani krug neodrastanja prekine. Potrebno je vratiti pravo svakome da o sebi i svom životu sami odlučuju. Da sva deca odrastu, postanu prijatelji svojim roditeljima, a ne da se negde u putu odrastanja izgube.

Koje je vaše mišljenje?

Slažete li se sa mnom ili sve vidite nekako drugačije? Veoma bih volela da čujem vaše mišljenje

 

Ako želiš da upoznaš Sebe bolje kroz Numerologiju, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom.

Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

Aku želiš da se upoznamo i dogovorimo oko zajedničkog rada, zakaži besplatnu konsultaciju od 30 minuta.

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn.Act

#ljubav #porodica #sloboda #budiljubav #numerologija#NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

S ljubavlju,

Snežana

P.S. Danas još malo više volim sebe.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka