Logo Loader

#323 NLP – 10 osnovnih principa

Neuro-Lingvističko-Programiranje, poznatije kao NLP je komunikacioni model koji je meni sve do tada naučeno posložio u glavi, dao mi širinu posmatranja sebe i sveta oko sebe. Mogu reći bez pretedivanja i pompe je NLP promenio moj život na bolje. Kvalitet komunikacija koji sam postigla koristeći NLP metode, tehnike, alata i osnovne principe je vidan svima, a meni je dao osećaj lepote i zadovoljstva.

Skoro sva učenja imaju svoje principe, pretpostavke koje se ne dovode u pitanje, već je potrebno ih prihvatiti i po njima postupati, koristiti ih kao apsolutnu istinu. Kako ja sve volim da prvo istražim i potom usvojim, priznajem da su mi NLP principi bili izazovni da ih prihvatim kao apsolutne istine. Ono što mogu reći da oni donose jednu lakoću u život kada se prihvate i primene, da je izazovno da ih prihvatimo i primenjujemo u svakodnevnom životu to sigurno znama da jeste.

Danas ću vam nabrojati svih 10 osnovnih principa NLP. Vi razmislite sa kojim se slažete na prvo čitanje, koji ne razumete u potpunosti i sa kojim se trenutno ne možete složiti. Vaše mišljenje bih volela da pročitam u komentaru, kao i neko dodatno pitanje koje imate na ovu temu.

10 osnovnih principa NLP-a su :

  1. Iskustvo ima strukturu
  2. Mapa nije teritorija
  3. Ljudi za sebe biraju uvek najbolju opciju
  4. Iza svakog ponašanja krije se dobra namera
  5. Um i telo čine celinu
  6. Mi posedujemo sve resurse koji su nam potrebni da napravimo promenu
  7. Kada nešto ne funkcioniše – probaj nešto drugo
  8. Reakcija sagovornika daje značaj komunikaciji
  9. Neuspeh ne postoji – postoji rezultat
  10. Ako neko može da uradi, svako može da uradi

Nakon nekog vremena istraživanja i provere kako se ja osećam u odnosu na svaki od 10 principa ja ih sada svakodnevno primenujem. Već 6 godina primenjujem svega što sam naučila na NLP edukaciji, ne samo principe, mnogo mi je lakše da razumem i prihvatim što mi se dešava.

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn.Act.

S ljubavlju,

Snežana

Ako želiš da se upoznamo i dogovorimo oko zajedničkog rada, zakaži besplatnu konsultaciju od 30 minuta.

Ako želite da naučite metode, tehnike, alate koje će vam pomoći da kreirate vaš Izvanredan životm pozivam vas da se prijavite za kurs ” Your Extraordinary Life ” i na jedan zabavan, interaktivan način obogatite svoje komunikacione veštine, saznate šta tačno želite, naučite aktivno da slušate i još mnogo toga korisnog, primenjivog u svim sferama života.

Ako želiš da upoznaš Sebe bolje kroz Numerologiju, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom.

Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

#ljubav #porodica #sloboda #budiljubav #numerologija #NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

P.S. Danas još malo više volim sebe.

Photo: newsopener.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka