Logo Loader

#35 Sve je u genima

Jutros nas je Facebook podsetio da je Bob pre dve godine na današnji dan sigurno i odlučno počeo da trči u svom životu.

I samo dve godine kasnije naš genije ide u školu.

Pre neki dan bili smo Jos i ja bili pozvani na prvi Bobijev roditeljski sastank sa njegovom učiteljicom.

Pravilo škole je da po unapred utvrđenoj satnici roditelji dolaze i razgovor sa učiteljicom bez prisustva roditelja druge dece.

Svaki roditelj dobija 15 minuta pažnje i učiteljica ima ispred sebe A4 format papir sa otkucanim izveštajem, evaluacijom ponašanja deteta.

Evo šta smo mi saznali: Bob dolazi svako jutro srećan i sa osmehom na licu u školi, najveći deo dana je srećan, radostan, radoznao, voljan da se igra i da saradjuje.

Nerazvojan je sa dva drugara, Maksom i Vladislavom. Njih trojica su najbučniji od sve dece u grupu.Obožavaju se mada umeju i da se posvađaju. Pa ih često moraju rastavljati da nisu jedan pored drugog, da bi časovi imali potreban tempo i sadržaj.

Bob je kreativan mada sve što radi mora da bude perfektno.

E tu moj dragi Jos je osetio potrebu sa pojasni i kaže učiteljici ” Bob je kreativan na mene, dok je perfekcionista na Mamu ”

Pa dobro neka mu bude, marim ja.

Potom uciteljica reče par reči o tome gde bi Bob ima prostora za rad. Bob jedan dan zna sve boje da prepozna i kaže. Dok drugi dan sve kaže netačno. Ne voli da broji, kod njega ide jedan, dva, šest, sedam. I nikako da se sprijatelji sa gore, dole, unutra, napolje, obući, svući.

Ponekad nije raspoložen za saradnju, tada je kaže učiteljica pomalo tvrdoglav i sve mu je NE.

E tu se moj muž zacrveni i pokaza na sebe, a kad je ona rekla da Bobi ima vrlo jak karakter.
Tada Jos pokaza na mene uz veliki osmeh.

I da zaokruži, kaže nama Učiteljica.

Bobi je dete puno ljubavi, saosećajan, ume da uteši drugu decu kad su tužna, voli da razmenjuje zagrljaje i motorika mu je fenomenalna.

E sad svi koji ste učili kako se daje kvalitetan feed back (povratna informacija), prepoznali ste sendvič tehniku. A ako prvi put čujete za taj termin, podeliću sa vama par informacija o čemu se radi.

Suština je da prvo kažemo ono što je dobro, zatim ono što bi moglo biti bolje i za kraj ono što je najbolje. Tako imamo veću šansu da osoba koja nas sluša čuje sve mnogo pažljivije i da ima veće koristi od feed back-a.

Feed back je najveći poklon koji nam neko može dati.

I što feed back sadrži više činjenica, to osoba koja ga prima može više da ga koristi da unapredi sebe, svoj rad, ponašanje, i sve ostalo što je predmet povratne informacije.

Ja sam beskrajno zahvalna svima vama koji ste mi do sada pisali, i na taj način dali mi povratnu informaciju o tome kako moje priče deluju na vas, koliko vam se dopada, šta bi još moglo biti bolje i šta vam se najviše dopada.

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn.Act.

S ljubavlju,

Snežana

Ako želiš da se upoznamo i dogovorimo oko zajedničkog rada, zakaži besplatnu konsultaciju od 30 minuta.

Ako želite da naučite metode, tehnike, alate koje će vam pomoći da kreirate vaš Izvanredan životm pozivam vas da se prijavite za kurs ” Your Extraordinary Life ” i na jedan zabavan, interaktivan način obogatite svoje komunikacione veštine, saznate šta tačno želite, naučite aktivno da slušate i još mnogo toga korisnog, primenjivog u svim sferama života.

Ako želiš da upoznaš Sebe bolje kroz Numerologiju, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom.

Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

#ljubav #porodica #sloboda #budiljubav #numerologija #NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

P.S. Danas još malo više volim sebe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka