Logo Loader

#55 Roditelji viđeni očima deteta

Realno gledano, moja porodica nikada nije bila siromašna, pogotovo ne do moje 15 godine, dok je moj osećaj koji me je dugo pratio bio sasvim drugačiji.

Interesantno je kako je mala Snežana sve što se tada dešavalo emotivno doživela i videla očima deteta.

Moji roditelji su radili svaki dan po 18 sati, od kada ih ja pamtim pa do napuštanja ove stvarnosti.

Istina je da su oni odrastali u pravoj oskudici i to im se verovatno uvuklo pod kožu, ja sam imala sve potrebno, naravno mnogo više nego oni u svom detinjstvu.

Mama je bila finansijski direktor u porodici, tata kreator novca.

Znate već iz prethodnih priča da su životno ustajali u 4:45 i imali redovno zaposlenje u fabrici Neoplanta. Po povratku kući, pravili su pauzu od pola sata, samo ponekad ceo sat i nastavljali vredno da rade.

Tata u radionicu pa do mraka i malo duže. Mama u baštu, kuhinju ili “u korito” da opere veš, pored ispravne mašine za veš u kući. Koliko je puta rekla: “Kad se na ruke opere je mnogo bolje.”

Gradili su kuću i to ne običnu, veliku 360m2,  ne na makar kojem mestu, već u selu gde je Mama odrasla. Rekla bih ne po svom izbor baš tu, već spletom okolnosti, jer je Mama dobila plac u nasledstvo od svog oca, kako ne bi bio nacionalizovan. Tih 80tih je bilo neko čudno vreme.

Sve su uložili u taj projekat, i verujem da su imali osećaj da čine veliku star. Upravo zbog tog cilja, sve je bilo manje bitno. I nije se imamo za “gluposti”. Trebalo je štedeti.

Nismo išli na letnjem raspustu na more, zimovanje nije bilo ni u mislima, restorane nismo posećivali.

Ja se sećam da sam želela Nike patike, koje sam do kraja dobila, ali posle četiri meseca pregovoranja i molbe. Kad sam tražila reket i poželela da vežbam tenis, bilo je ” Ti i tenis?Nije to za tebe”, potom sam poželela da idem na privatne časove engleskog jezika, odgovor je bio: “Ne treba ti, imaš 5 iz engleskog”.

Mene je sve to tada dosta emotivno doticalo.

Mama je bila nešto osetljivija na želje mog Brata pa je on po nešto što je želeo i dobio lakše. Nekih par sitnica, što je meni kao detetu bilo tada jako veliko i predstavljalo nepravdu.

Verovatno je moj brat dobijao mrvicu više iz razloga jer je muško dete, sin prvenac i on definitivno nema nigde 13/4 u svojoj numerološkoj karti.

Da li su oni uradili najbolje što su umeli?

Potpuno sam sigurna i znam da jesu, i divim im se zbog svega što su postigli i stvorili.

Da li je to moglo i drugačije?

Verujem da bi bilo bolje da jeste, mada samo Univerzum zna zašto je baš ovako bilo najbolje za sve nas.

Ono što je čudno i istina da kad si dete, ako ne dobijaš sve što ti srce želi i ako je u tvojoj porodici dinamika života drugačija od drugih porodica oko tebe, lako možeš steći pogrešnu sliku i kreirati uverenja da niste bogati, da nešto nije za tebe već za druge i tome slično. Ta uverenja sam recimo ja nosila u sebi godinama i ona nikako nisu bila podržavajuća

Meni je prvo treba da ta uverenja osvestitim da su u meni, zatim da ih obrišem, jer ona zapravo nikad nisu ni bila istinata.

Velika Snežana zna nešto bitno. Mi smo bili prebogata porodica sa obiljem najbitnijih vrednosti. Imali smo obilje ljubavi, iskrenosti,poštovanja, mira i osećaj zaštićenosti.

Kako vi pamtite vaše detinjstvo

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn.Act.

S ljubavlju,

Snežana

Ako želiš da se upoznamo i dogovorimo oko zajedničkog rada, zakaži besplatnu konsultaciju od 30 minuta.

Ako želite da naučite metode, tehnike, alate koje će vam pomoći da kreirate vaš Izvanredan životm pozivam vas da se prijavite za kurs ” Your Extraordinary Life ” i na jedan zabavan, interaktivan način obogatite svoje komunikacione veštine, saznate šta tačno želite, naučite aktivno da slušate i još mnogo toga korisnog, primenjivog u svim sferama života.

Ako želiš da upoznaš Sebe bolje kroz Numerologiju, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom.

Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

#ljubav #porodica #sloboda #budiljubav #numerologija #NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

P.S. Danas još malo više volim sebe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka