Logo Loader

#233 Koliko je iskrenost bitna?

Da li je Iskrenost vrlina?

Da li  je iskrenost precenjena ili potcenjena? Koliko se ona ceni u vremenu u kojem živimo? Koliko je vama iskrenost bitna? Koliko ste iskreni sa sobom, a koliko sa drugima?

Da li iskrenost i biti iskren traži hrabrost?

Mnogo pitanja se pokrenulo u meni, jer svedočim različitim situacijama svaki dan. Pokušavam da najbolje što umem razumem ponašanje osoba oko sebe. Otvorena sam da prihvatim različitosti, ali volim da znam, osetim i razumem šta je uzrok određenog ponašanja.

Meni lično je Iskrenost  je jedna od najvećih vrednosti. Iskenost mi je rame uz rame sa ljudskošću. Mišljenja sam da se bez iskrenosti ne može imati kvalitetan život, gde su srce, želudac i um u zdravom stanju.

U mom životu ako nešto nije iskreno, onda mi ni ne treba. To je moje pravilo po kojem živim poslednjih 20 godina. Tim pravilom sebe usmeravam i na osnovu njega donosim odluke. Svi koji su u kontaktu sa mnom, znaju, mogu da osete, vide kroz moje ponašanje, da čuje kroz moje reči i rečenice, dela da živim iskena prema sebi i drugim.

Bilo je momenata kada sam pravila kompromise sa drugima, pravila se da ne vidim i ne čujem da mi je plasirana neistina. I svaki put sam se osećala veoma loše, pored neiskrenih osoba, nakon toga što sam prećutala da kažem u lice da znam da sve rečeno nije istina.

Zbog svoje potrebe da budem iskrena i otvorena, mnogo sam puta bila izolovana od drugih. Tada sam to doživljavala kao tragediju, mada sada shvatam da mi je učinjena velika usluga.

Da li sam se ja sa ovim principom rodila, nasledila ga ili u sebi izgradila? Verujem da je iskrenost kod mene nastala kao lepa mešavina svega. Moji roditelji su bili iskreni sa mnom, mojim bratom i između sebe. Iskrenost se negovala u našoj kući kao veoma bitna, stvari su se nazivale pravim imenima. Sećam se da nekim našim rođacima to nije uvek prijalo, ja tada nisam shvatala u čemu je caka.

Zašto ja biram Iskrenost ?

Iskrenost meni donosi osećaj mira u srcu, osećaj spokoja, usaglašena sam sa sobom. Govorim ono što misli, ono što sam rekla i uradim, a ono što sam uradila ili rekla iza toga stojim. Cenim i poštujem svakog, ko mi  pravo u lice kaže sve ono što misli i oseća, bez bojazni da ću se ja naljutiti ili reagovati burno.

Kada nastaje momentat u kojem Iskrenost kreće da izostaje u odnosima?

Moje mišljenje je da se to desi, kada strah nadvlada ljubav, kada se izgubi vera u sebe, kada poverujmo da baš takvi kakvi jesmo, možemo biti odbačani.

Kreća se od malih neistina, pa se one šire neprimetno i ulaze u sve pore i sfere života. Stadijum kada se izgubi svest da je neistina nastupila na scenu, nekada nekom može biti i zamagljena, tako da oni od svih neistina, nisu ni svesni da su neiskreni.

Pored svega naučenog, na osnovu svih proživljenih životnih iskustava, jake intucije, mogu da osvetlim neistinu veoma brzo ili momentalno.

Sada sam stava da ne želim da prihvatim nijedan vid neistine, jer po meni ona kada se gaji doneće samo još više neistine. Svesno biram da nastavim biti potpuno iskrena prema sebi i drugima, a gde će me moj princip i potreba za Iskrenošću dovesti, vreme će pokazati.

Našeg sina učimo da bude iskren, objašnjavamo mu koliko i zašto je iskrenost bitna. Mnogo me raduje da sam sada okružena prijateljima koji iskrenost vredniju i žive. Zahvalana sam što sve manje dolazim u kontakt sa osobama koji iskrenost doživljavaju na neki drugačiji način nego ja, kao i na tome da ni ja njima nisam intresantna, te da nam se putevi razilaze.

Ako želiš da upoznaš Sebe bolje, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom.

Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

Aku želiš da se upoznamo i dogovorimo oko zajedničkog rada, zakaži besplatnu konsultaciju od 30 minuta.

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn.Act

#ljubav #porodica #sloboda #budiljubav #numerologija#NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

S ljubavlju,

Snežana

P.S. Danas još malo više volim sebe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka