Logo Loader

#63 Iz blata do zvezda

Kada postanem poznata i slavna, biće zanimljivo i šašavo kad u najavi kažu metaforu ” iz blata do zvezda”.

Kakve sad veze blato ima sa mnom. Veliku i duboku vezu imam sa blatom, ali mislim bukvalno na zemlju toliko mokru da se napravi blato. Bogu hvala za drugu vrstu figurativnog blata ne znam i živim tako da ni ne saznam.

Naselje Sadovi gde sam odrasla i živela do svoje 39. godine je jedno izolovan deo Petrovaradina pored Dunava. Nekad je bilo relativno malo sa oko 100 kuća, danas broji verovatno i preko 500 kuća. Naselje je odvojeno od ostatka Petrovaradina prugom koja ima devet koloseka. U naselje se kolima može ući jednim regularnim asfaltnim putem i pritom preći bezbedni pruzni prelaz. Može se u naselje ući i preskakanjem vozova, zaobilaženjem vozova ili povlačenjem ispod voza. Mi stari Sadovčani poznajemo sve načine osvajanja pruge i ja sam milion puta bila dovoljno luda i hrabra da koristim prečicu do glavne ulice.

Kako decenijama niko u gradskoj vlasti nije mario za naše ulice i naš pohod preko pruge, kada se prvobitni asfalt na ulicama izlomio, nasuli su nam neki šljunak i koliko ja pamtim od moje 10 godine do 35 stalno je bilo tako.

Kad bi pala kiša, blato nam je bio najbolji drug.
Sada vam je slika jasnija kakva me uspomena veze za kišu, a za blato gajim posebnu emociju.

Ja kao ja i sva moja potreba da budem lepa, sređena i uvek ko sa modne piste, sam veoma emotivno sve naglašeno preživljavala u sebi. Mada stoički sam se držala i razvijala svoju snalažljivost i strategije da pobedim blato, a od štikli nisam odustajala.

Sećam se kao sada da gledam, kada su 2013. godina došle sve velike mašine u naselje i kada se pročula vest da će asfaltirati naselje. Stala sam na sred moje ulice, počinjalo je proleće, miris u vazduhu je bio pun polena, radosti, nade i neka velika svetlost se spustila na naselje. Tada sam osetila veliku zahvalnost i radost rekla sam” Hvala ti Bože, i nas si pogledao”.

Trajalo je 6 meseci sigurno, naselje je bilo raskopano i meni je izgledalo kao Bejrut, mada kad su sve cevi sredili, zatrpali rupe i stvarno stavili asfalt, bilo je to neko drugo naselje.

Mi svi smo naravno istraumirani godinama, sumnjali da će do faze asfalta i doći. Mada ovaj put smo imali pomoć od gore.

I onda najsmešniji detalj mog dolasku u Belgiju. Stan u kojem živimo je građen po najmodernijim i najsavremenijim standardima po meri čovek. Sve su uzeli u obzir, strane sveta, količinu svetla, toplotu, izolaciju, materijale kojim su gradili zgradu.

No kad sam ja stigla 2016. u naš kvart, samo naša zgrada je bila tu, okolo je bilo veliko gradilište i naravno blato.

Ja sam saglasnost za stan dala na osnovu snimka stana, koji je predivan. Mada kad smo stigli i kad sam videla svo to blato oko zgrade.
Samo sam pomislila: “Ponovo blato, hajde da naučimo lekciju do kraja, nešto sam izgleda propustila.”

Na moju sreću Belgijanci su sve za 2,5 godine izgradili, ušmunkali, skockali, ozelenili i sada je milina biti baš ovde u pravom raju i oazi mira.

Sve ima svoje zašto, pa i moja povezanost sa blatom je zanimljiva. Iskreno se nadam da sam sve potebno naučila, a vreme će mi pokazati istinu.

Ako vam se tekst koji ste pročitali dopao podelite ga sa vašim prijateljima i porodicom.

Live.Learn.Act.

S ljubavlju,

Snežana

Ako želiš da se upoznamo i dogovorimo oko zajedničkog rada, zakaži besplatnu konsultaciju od 30 minuta.

Ako želite da naučite metode, tehnike, alate koje će vam pomoći da kreirate vaš Izvanredan životm pozivam vas da se prijavite za kurs ” Your Extraordinary Life ” i na jedan zabavan, interaktivan način obogatite svoje komunikacione veštine, saznate šta tačno želite, naučite aktivno da slušate i još mnogo toga korisnog, primenjivog u svim sferama života.

Ako želiš da upoznaš Sebe bolje kroz Numerologiju, da saznaš Svoj Kod, da saznaš kojim brojem te život vodi, za čim tvoja duša vapi i još mnogo toga, zakaži svoju Numerološku konsultaciju sa mnom.

Ako ti je bliži metod Coaching-a, kroz ragovor bi ti bilo jednostavnije da dođeš do odgorova šta sve želiš, koje ciljeve želiš da postaviš, otkriješ koja je tvoja velika Vizija i Svrha zakaži Coaching konsultaciju sa mnom, pošalji mi mail na uspesanposao.rs@gmail.com.

#ljubav #porodica #sloboda #budiljubav #numerologija #NLP #komunikacija #podrška #konsultacije #zakažisvojukonsultaciju

P.S. Danas još malo više volim sebe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snežana je rođena da bude profesor, trener, coach. Kad vam kaže da će da se posveti 10000%, ona to zaista i misli i čini.
Nikola Dz.

Zakažite Besplatnu Konsultaciju

Vaša poruka